Over verbinding en nieuwe wegen

13 november 2020

Als je er niet voor wegloopt, vormen de onrust en de angst voor wat we niet kunnen begrijpen juist de weg naar het nieuwe begin, zegt pastor Jules Desmé. Dat is in deze crisistijd broodnodig.

 

Woorden die mij in het hart raken, uit een artikel in Trouw van 3 november j.l.. Maar hoe doe je dat, niet weglopen voor de onrust en de angst? Het lijkt en klinkt zo groot en het gaat zo gemakkelijk over dingen ver weg: over Trump of het milieu. Over dingen waar we geen invloed op hebben. Maar volgens mij zit die onrust en angst juist in de kleine dingen die je terugziet in je gedrag, je vermijdingen, je slapeloze nachten, je agressie, je liefde of de manier waarop je een ander kan afwijzen. Want hoe kan het dat er, wanneer alles in orde lijkt (je hebt een huis, kinderen, werk en vrienden) gevoelens ontstaan van onrust of ongeluk? Wat ontbreekt er dan, wat wordt er gemist?

 

Ik heb geleerd dat het juist in het kleine, het persoonlijke en relationele tastbaar wordt. Dat je dat als mens altijd moet oefenen in relatie met anderen, dat je daarvoor tijd en ruimte moet nemen. No man is an Island. Als mens krijg je betekenis in relatie tot anderen en in relatie tot onze omgeving.

 

Het afgelopen half jaar ben ik opnieuw gaan samenwerken, nadat ik ruim twaalf jaar alleen heb gewerkt. Het is je vast niet ontgaan. Dat alleen werken was goed, maar ook vaak met pijn in het hart: ik miste de connectie, het grotere geheel. Dat ik alleen ging werken was een 'second best' optie, nadat ik een licht traumatische ervaring had als leider van een team in een organisatie. Ik overtuigde mezelf ervan dat ik op mijn best was 'in between'; dichtbij maar niet verbonden. Erbuiten, maar toch dichtbij. Ik kon er goed mee (over)leven, maar écht gelukkig werd ik er niet van.

 

Nadat het programma Identiteit Werk Relevantie in januari het licht zag, en kort daarna het Corona virus Nederland over nam en ik werd gedwongen mezelf weer opnieuw uit te vinden, zag ik de piketpalen waarlangs mijn werk zich heeft ontwikkeld ineens helder voor me. Ik zag altijd die connectie met anderen, de behoefte aan het zien van de ander en het laten zien van mezelf, hoe moeilijk ik dat laatste ook vond. En hoe in die connectie betekenis ontstond. Ik zag het terug in mijn werk als regisseur, adviseur, projectleider, directeur, coach en consultant en in alle andere rollen die ik in mijn werk en leven vervulde.

 

En toen was daar een collega met dezelfde drive voor het werk en de inhoud. Met aanvullende kennis en kunde. En een fijn mens. Ik ben een samenwerkingsverband aangegaan met Hilde van Poeijer en samen hebben we NieuweKaders opgericht. Ik heb opnieuw mijn angsten onder ogen gezien, angsten voor afwijzing of dat ik niet goed genoeg ben. Met Hilde kan ik mijn en haar gedrag zien, voelen en bespreken. Wie ben jij, wie ben ik, wat doe jij, wat doe ik, wat doen we, wat betekent het. We zeggen elkaar alles, hoe moeilijk soms ook. We verbinden met elkaar. En we onderzoeken wat de betekenis is van ons proces voor het werk en de organisatie die we neerzetten.

 

En nu komen er ook nieuwe mensen bij in ons team: Silke, Hilmer, Bontje, Gertjan en Roomy, die ook verbinden en delen, vanuit andere rollen, maar vol kennis, kunde en betekenis.

 

Nu combineer ik mijn werk in Marcel de Groen Consultancy met het werk in NieuweKaders. In Marcel de Groen Consultancy begeleid ik individuen om sterker hun rol te nemen in het systeem èn werk ik aan projecten die ertoe doen, die de wereld veiliger, mooier en meer verbonden maakt. In NieuweKaders geven we vorm aan nieuwe verbindingen in een fluïde wereld (‘Humanity in Transition’) in groepen en organisaties. We werken op een systeem-pyschodynamische manier met groepen, individuen en organisatievraagstukken.

 

We vinden het fijn als je wilt aansluiten bij ons werk en onze ideeën. Omdat dit idee moet groeien, wij daarin een rol hebben genomen en we anderen nodig hebben om de ideeën te verrijken en te verdiepen. Mensen die nieuwe verbindingen willen maken in een nieuwe wereld. Mensen die, net als wij, willen groeien in werk en leven. 

 

Doe je mee?

Wil je ons volgen? 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief NieuweKaders, stuur me een bericht of bel me op.Marcel de Groen