Druk, druk, druk na Coronatijd

07 oktober 2021

Er schrijven zich nu niet zoveel mensen in voor onze programma's. In ieder geval minder dan we verwachtten en we zoeken antwoord op de vraag waarom dat zo is. Communiceren we niet goed of gebruiken we de verkeerde kanalen? Zijn de programma's die we aanbieden niet meer relevant?

 

We denken niet dat het aan ons aanbod of onze communicatie ligt. Natuurlijk is er altijd veel te verbeteren, maar we geloven dat we een prachtig en betekenisvol aanbod hebben ontwikkeld en krijgen dat ook terug van onze deelnemers. We denken dat er iets anders aan de hand is en we zien dit gebeuren: om ons heen en in onszelf. 

 

Iedereen is namelijk weer DRUK, DRUK, DRUK!

 

Het lijkt net alsof in een keer werk en leven weer in de hoogste versnelling is terechtgekomen. Ondernemers en bedrijven zijn gericht op extra omzet maken, nieuwe contacten leggen en nieuwe kansen vinden en creĆ«eren. Kleine ondernemers reageren direct op een vraag en laden zichzelf helemaal vol met opdrachten, de grotere bedrijven nodigen weer uit, maar eisen snel en veel resultaat.

 

En alle gevoelens en gedachten die er 1,5 jaar lang waren, zoals gevoelens van verlies maar ook van ruimte, gedachtes over wat belangrijk is en de tijd om stil te staan bij jezelf en na te denken over wat je nu echt wilt verdwijnen onder de druk van het 'nieuwe oude normaal'. We vluchten voorwaarts en belanden daardoor mogelijk weer terug in oude patronen.  

 

De tijd om je te bezinnen op de vragen die op je afkomen is ingeruild voor een volle agenda met opdrachten, verdiensten en het weer opbouwen van reserves. Zeer begrijpelijk trouwens en waarschijnlijk ook zeer terecht. Maar wij denken dat het juist nu de tijd is om na te denken over de vragen wie ben ik, wat doe ik, wat beteken ik, welke rollen en taken neem ik en zijn dat de rollen en taken die ik wens?

 

Ook met ons eigen DRUK, DRUK, DRUK zijn pakken we dit op. En we moeten wel. Want ineens merkten we hoe graag we incompany opdrachten binnenkregen. Maar passen deze wel? Wat is belangrijk, waarvoor hebben we NieuweKaders opgericht en hoe doen we dat nu? Dat zijn vragen die we ons wekelijks stellen en waarop we met elkaar reflecteren, waarbij we spreken over onze gevoelens en gedachtes: wat speelt in ons leven en onze hoofden en wat speelt er tussen ons en wat kan ons dat vertellen over de vraag of we de goede keuzes maken. En we vragen hulp van buiten als dat voor ons relevant lijkt. 

 

Hoe doe jij het nu? Laat jij jezelf leiden door de waan van het moment of neem je leiderschap over werk en leven? Kan jij, in deze tijd van hoge druk en hoge eisen, nog steeds laten zien wie je bent en waarvoor jij staat zonder in oude, niet functionele patronen te vervallen? 

 

In drie of vier dagen kom je bij ons tot onomkeerbare inzichten die je leven verrijken. Na afloop realiseer je een stuk meer van het leven waarvan je altijd al droomde. Je neemt leiderschap over jezelf in je werk- en levensrollen en je werkt aan wat echt belangrijk is voor jou.

 

Schrijf je nu in voor een van onze programma's in het najaar en neem de tijd om de goede richting in te gaan.Voor eerdere deelnemers is er ook een verdiepingsprogramma om door te werken met je vragen in een leergroep en/of coaching. Wil je onderzoeken wat deelname aan een van de programma's voor je kan betekenen?

 

Neem dan contact met ons op voor een gratis coachsessie van 30 minuten of schrijf je direct in voor een van onze programma's.